Pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem

Pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojej kolekcji, pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 110 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. 128 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz wino, bulion jagnięcy, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Czosnkowo-rozmarynowa pieczeń z jagnięciny, Drop Dead Gorgeous-Garlic Studded Roast Leg of Lamb, oraz Pieczona jagnięcina z rozmarynem i czosnkiem.

Instrukcje

1
Pierwszym zadaniem jest stud jagnięcinę z czosnkiem i rozmarynem. Użyj ostrego spiczastego noża, wykonaj co najmniej 30 małych nacięć na całym mięsie. Obierz 4 ząbki czosnku, cienko pokrój je i włóż plasterek do każdego nacięcia. Następnie zdejmij małe gałązki rozmarynu i wciśnij również nacięcia. Jeśli zrobić z góry, przykryć jagnięcinę dobrze i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Wyjąć z lodówki 1 godzinę przed pieczeniem.
3
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Rozgrzać dużą patelnię, dodać trochę oleju i usmażyć jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Marchewkę, cebulę, pozostały czosnek i rozmaryn rozsypać w dużej puszce do pieczenia, wlać wino i wywar, a następnie umieścić rumianą jagnięcinę w puszce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Pieczemy ok. 1 godz. 45 min. Przekręć jagnięcinę do połowy, aby do czasu jej ugotowania, każda strona była w bulionie. Po ugotowaniu wyjąć jagnięcinę i pozostawić na około 30 minut w ciepłym miejscu przykrytym folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Podczas gdy Baranek odpoczywa, zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
8
Cały wywar z puszki przelać przez sito do rondla, aby usunąć wszystkie warzywa i zioła. Bulion ten powinien być bogaty, lekko gęsty i mieć wspaniały jagnięcy smak. Zmniejsz go trochę na płycie, jeśli chcesz skoncentrować smak, odtłuszczając każdy tłuszcz, który wychodzi na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
Jagnięcinę podawać z sosem, ziemniakami (patrz "dobrze smakuje"), porami i dyni (patrz poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
OkazjeWielkanoc
Magazyn