Pieczona gęś z sosem imbirowym z jeżyn może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1759 kalorii, 74g białka, oraz 156 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $7.36 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jeśli masz pod ręką jabłko, sól morską, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Piernik Z Jeżyny I Czarnej Śliwki, Pieczona wieprzowina z sosem jeżyn, oraz Pieczona dziczyzna z sosem szałwiowym z jeżyn.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Gęś dokładnie umyć wewnątrz i na zewnątrz. Dobrze wysuszyć ręcznikami papierowymi. Nakłuj skórę widelcem lub drobnym szaszłykiem (pomaga to uwolnić tłuszcz podczas gotowania) i obficie pocieraj solą morską. Wypchaj ptaka pokrojonym owocem. Włóż skrzydła pod, aby nie były odsłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Gęś Cała
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Dodaj 1/2 cala wody do patelni i umieść stronę piersi gęsi w dół w stojaku do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Umieść patelnię w piekarniku na 45 minut. Sprawdź ptaka podczas pieczenia, aby upewnić się, że woda nie odparuje lub gęsi tłuszcz się spali. Po 45 minutach wyjmij gęś z piekarnika. Przekręć pierś do góry i ponownie nakłuj skórę. Ostrożnie usuń nadmiar tłuszczu, przechylając patelnię i używając baster.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Gęsi
Gęś Cała
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Baster
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj kolejną 1/2 cala wody do patelni. Kontynuuj pieczenie przez kolejne 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Gęś jest gotowana, gdy jej soki są jasne, gdy udo jest Przekłute szaszłykiem. Jeśli w ogóle są krwawe, piecz przez kolejne 15 minut i sprawdź ponownie. Aby upewnić się, że gęś jest ugotowana, włóż termometr w najgrubszą część uda. Powinien odczytać 170 Stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wylać nadmiar tłuszczu pozostawiając około 2 łyżki stołowe.
9
Dodaj szalotki, imbir, jeżyny, cukier i sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Woda
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
10
Saute przez 5 do 10 minut, aż jeżyny zaczynają się rozpadać i soki są uwalniane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Woda
11
Dodać Zinfandel i zmniejszyć o połowę następnie dodać bulion z kurczaka i zmniejszyć o połowę ponownie. SOS przełożyć przez sito i wyrzucić miąższ.