Pieczona gęś z farszem z dzikiego ryżu

Pieczona gęś z farszem z dzikiego ryżu może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na $6.9 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1757 kalorii, 76g białka, oraz 157 g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka jabłek granny smith, gęsi, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona Gęś Z Dzikim Ryżem-Kasztanowy Farsz, Dzika gęś z nadzieniem Podrobowym, oraz Pieczona gęś z farszem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ugotowany ryż, orzechy, jabłka, cebulę i zioła. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usunąć szyję, serce i żołądek z gęsi. Umyć ptaka wewnątrz i na zewnątrz. Pat dry. Wypełnij zagłębienie gęsi farszem, szaszłyk zamknięty, a sznurek koronkowy wokół szaszłyków. Truss the bird.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 325 stopni F (165 stopni C), od strony piersi w dół, przez 1 1/2 godziny. Odciągnij tłuszcz, gdy się gromadzi. Obróć i piecz kolejne 1 1/2 godziny. Po zakończeniu soki powinny być jasne, gdy ptak jest kłuty w miejscu, w którym udo przywiązuje się do ciała.
Usuń sznurki i szaszłyki przed rzeźbieniem.
Podczas pieczenia gęsi umieść szyję, serce i żołądek w rondlu z wodą.
Niech gotować delikatnie, częściowo pokryte, przez kilka godzin, aż zmniejszy się do nieco mniej niż 2 filiżanki. Doprawić bulion do smaku solą.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni.
Posypać trochę mąki na dnie, 1 do 2 łyżki, w zależności od tego, jak grube chcesz SOS. Ustaw patelnię na małym ogniu. Wymieszać przez 2 minuty, skrobanie się wszystkie rumiane kawałki.
Dodaj zarezerwowany bulion z gęsi na patelnię i ubijaj, aż będzie gładki. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać w sosie razem z ptakiem.