Ciasto czekoladowo-orzechowe
Ciasto czekoladowo-orzechowe może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,2 dolara za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 43 g tłuszczu i łącznie 652 kalorie . Udaj się do sklepu i kup bitą śmietanę, cukier puder, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Ten przepis z Foodnetwork ma 263 fanów. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują Ciasto czekoladowo-orzechowe bez pieczenia , Ciasto z masłem orzechowym i czekoladą oraz Ciasto czekoladowo-orzechowe z kremem .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Ciasto: Rozgrzej piekarnik do 175°C. Pokrusz ciasteczka, aż powstaną drobne okruszki.
Wlać roztopione masło na wierzch i wymieszać widelcem. Wcisnąć do formy na ciasto i piec, aż będzie gotowe, 5 do 7 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Nadzienie: Utrzyj masło orzechowe z serkiem śmietankowym do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj cukier puder i ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj rozmrożoną, ubitą śmietanę i ubijaj, aż do uzyskania gładkiej masy, w razie potrzeby skrobiąc boki.
Wlać nadzienie do spodu, wyrównując wierzch nożem lub szpatułką. Schłodzić przez co najmniej godzinę przed podaniem.