Pieczona flądra z Panko i parmezanem

Pieczona flądra z Panko i parmezanem
Pieczona flądra z Panko i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis pescatarian serwuje 4 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 29g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Mieszanka masła, parmezanu, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 192 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Pieczona Flądra Parmezan, Pieczona flądra z okruchami parmezanu, oraz Pieczone Panko-Powlekane Parmezan Cukinia Patyczki.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko nasmarować Duże, płytkie naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Na przygotowanym naczyniu do pieczenia ułożyć filety z flądry i posmarować 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z FlądryFilety Z Flądry
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Pozostałe 3 łyżki masła połączyć z bułką tartą, parmezanem, solą, pieprzem i tymiankiem w misce; posypać flądrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Bułka TartaBułka Tarta
FlądraFlądra
MasłoMasło
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ryby łatwo płatki widelcem, 15 do 20 minut. Ostrożnie przełóż filety na talerz za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryby w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tinga Reserve Pinot Noir z oceną 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tinga Reserve Pinot Noir
Tinga Reserve Pinot Noir
Uwodzicielski jasny kolor granatu. Na nosie świeże czerwone jabłka z nutami słodkich migdałów, ma gładkie taniny o jasnej kwasowości i owocowym wykończeniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn