Pieczona Dzika Kaczka (Cyraneczka)

Pieczona Dzika Kaczka (Cyraneczka)
Pieczona Dzika Kaczka (Cyraneczka) zajmuje ok. 34 minuty od początku do końca. To danie główne ma 1014 kalorii, 44g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 144 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Mieszanka kaczek, pastan i makaron, wieprzowina, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pieczona Dzika Kaczka Z Sosem Żurawinowym, Pekińska pieczona kaczka (naleśniki z kaczką po pekińsku) i połączenie wina Merlot #WinePW # MerlotMe, oraz Dzika Kaczka Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik i wypchaj kaczkę: Rozgrzej piekarnik do 232°. Sprawdź kaczkę, czy nie ma pozostałych piór, jeśli tak, usuń je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Kaczkę opłucz wodą. Dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
3
Kaczka lekko nadziewana gałązką rozmarynu, plasterkiem jabłka z włożonymi w nie kilkoma goździkami i małym klinem cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Kaczkę posmarować w środku i na zewnątrz oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Posypać wszystkie strony kaczki grubą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Cała KaczkaCała Kaczka
1
Pierś kaczki ułożyć na pieczonym stelażu na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
2
Umieść w środkowym stojaku piekarnika 232°. Natychmiast obniżyć temperaturę do425.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Czas gotowania zależy od odmiany kaczki. Turkusowe kaczki zwykle ważą mniej niż funt i gotują w 10-15 minut. Zgodnie z radością gotowania krzyżówka może potrwać do 25 minut. Nasza kaczka była perfekcyjnie zrobiona w 13 minutach. Kolejna kaczka, którą gotowaliśmy przez 17 minut, była nieco przesadzona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Termometry mięsne często nie są bardzo przydatne w przypadku małego ptactwa, ponieważ nie ma wystarczającej ilości mięsa, aby umieścić termometr. Ale jeśli masz natychmiastowy termometr do odczytu i możesz uzyskać dobry odczyt, mój kumpel Hank sugeruje gotowanie, aż kaczka osiągnie wewnętrzną temperaturę 57°. jeśli pomylisz się z rzadką i niedojrzałą stroną, zawsze możesz umieścić ptaka z powrotem w piekarniku na kilka minut, jeśli nie jest to wystarczająco zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Jeśli nie używasz termometru do mięsa, aby sprawdzić przydatność, możesz wyjąć ptaka z piekarnika i wyciąć jego część czubkiem ostrego noża. Zauważ, że soki będą czerwone, a mięso będzie dość czerwone. Chcesz, aby mięso było rzadkie( tylko Dzika kaczka); powinno wyglądać jak Rzadki (nie surowy) stek. Im bardziej mięso jest gotowane poza rzadkim etapem, tym bardziej "Liberia" lub gamey będzie smakować.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Wyjmij kaczkę z piekarnika i wyjmij do oddzielnego stojaka lub talerza, aby odpocząć, od strony piersi w dół, na 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wyjmij farsz z jamy przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
3
Zrobić sos z kapieli: podczas gdy kaczka odpoczywa, jeśli są kapieli na patelni, wylać nadmiar tłuszczu (zapisz ten wspaniały tłuszcz na inny przepis).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
4
Umieść patelnię na płycie kuchennej, podgrzej do średniej i rozpal trochę wytrawnego sherry lub białego wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wytrawne SherryWytrawne Sherry
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
5
Zeskrobać rumiane kawałki metalową szpatułką. Użyj metalowej trzepaczki, aby rozbić kawałki jeszcze bardziej w winie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Zmniejsz, a następnie dodaj trochę kremu (i kilka jagód jałowca, jeśli chcesz dodatkowego dotyku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
7
Wlać do sosu służącego naczynia lub małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Podawać kaczki z dzikim ryżem i sosem. Teal ducks są kaczkami pojedynczymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
KaczkiKaczki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2
Zauważ, że możesz uzyskać doskonałe zapasy z tuszy kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Cała KaczkaCała Kaczka
3
Włóż tusze kaczki do rondla, przykryj cala zimnej wody, przynieś na wolnym ogniu, obniż ciepło do ledwo-a-bubble-gotuj pod przykryciem i gotuj przez 3 godziny. Następnie odcedzić wywar do szklanego słoika, ostudzić do temperatury pokojowej i schłodzić. Użyj bulionu z kaczki zamiast bulionu z kurczaka do receptur.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
TrudnośćTwardy
Gotowe W34 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia17
Magazyn