Pieczona cukinia i cebula Cippolini z sosem Romesco z orzechów laskowych

Pieczona cukinia i cebula Cippolini z sosem Romesco z orzechów laskowych
Pieczona cukinia i cebula Cippolini z sosem Romesco z orzechów laskowych może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 503 kalorie, 15g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz cukinię, chili ancho, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Parmezan kije z cukinii z dymnym pieczonym sosem Romesco, SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz Pieczone krewetki z sosem Romesco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Na prażoną cebulę: cebulę wrzucić do oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Przenieść cebulę do patelni i smażyć na lekko złoty kolor i po prostu gotowane przez około 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Na prażoną cukinię: wrzucić cukinię z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
5
Umieścić w patelni średnio pieczenia i pieczenia, aż lekko złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 20 do 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Umieścić zarówno cukinię i cebulę na dużym półmisku i skropić sosem romeso i posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
7
Podawać z hiszpańskim Antipasto.
8
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia. Oddzielnie saute czosnek, papryka, pomidory, chili i kostki chleba, aż lekko rumiane, o 2 protokół każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Usuń każdy składnik za pomocą łyżki szczelinowej, jak to zrobić. Deglazować patelnię octem i czerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Umieść wszystkie
11
Smażone składniki i płyn do deglazing do robota kuchennego i blend do gładkiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
12
Dodać orzechy laskowe i proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
13
Dodać miód i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
14
Wszystkie składniki ułożyć na półmisku i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
15
Podawać pokrojony chrupiący chleb na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek

Składniki

10krewetki i żyłki1 funt kiełbasek z zieloną cebulą1 funt kiełbasek z zieloną cebulą2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kliny różnych hiszpańskich serów. (Powinien mieć asortyment mleka krowiego, owczego i koziego)kliny różnych hiszpańskich serów. (Powinien mieć asortyment mleka krowiego, owczego i koziego)2chili ancho, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewanechili ancho, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane10krewetki i żyłkiSer rolniczy pokrojony na kawałkiSer rolniczy pokrojony na kawałki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweobrane ząbki czosnkuobrane ząbki czosnku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzechy laskowe łuskaneorzechy laskowe łuskane12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina10krewetki i żyłkiExtra-virgin hiszpańska oliwa z oliwekExtra-virgin hiszpańska oliwa z oliwek10krewetki i żyłkiRóżne hiszpańskie oliwkiRóżne hiszpańskie oliwki9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cebula cippolini, obranacebula cippolini, obrana10krewetki i żyłkiPosiekana natka pietruszkiPosiekana natka pietruszki10krewetki i żyłkiPapryka Piquillo w plastrachPapryka Piquillo w plastrach2pomidory śliwkowepomidory śliwkowe1czerwona papryka, pieczona, obrana, sadzonaczerwona papryka, pieczona, obrana, sadzona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa10krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz10krewetki i żyłkiSzynka Serrano pokrojona w kawałkiSzynka Serrano pokrojona w kawałki1roztopione masłobiały chleb, skórka usunięta pokroić w drobną kostkębiały chleb, skórka usunięta pokroić w drobną kostkę41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcukinię, pokroić na plastry 1/4 calacukinię, pokroić na plastry 1/4 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia16
Magazyn