Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi
Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 83 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz cayenne, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi, Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczona Brukselka Z Orzeszkami Pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozłóż orzeszki piniowe w talerzu ciasta i tosty przez około 3 minuty, aż złoty kolor będzie brązowy. Na dużą blachę do pieczenia wrzucić brukselkę z 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem. Piecz przez około 15 minut, aż brukselka będzie lekko karmelizowana i miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
3
Tymczasem, w małej misce, ubić sok z cytryny z miodem, musztarda, cayenne i chile proszku. Powoli ubijamy 1/4 szklanki oliwy i doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W dużej misce wrzucić kapustę z prażonymi orzeszkami piniowymi i żurawiną. Na małej patelni podgrzej pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 1 minutę. Na kapustę zeskrobać czosnek i gorący olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
6
Dodać brukselkę i wrzucić, następnie dodać dressing i wrzucić ponownie. Wióry serowe rozsypać na wierzchu i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)