Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi
Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 83 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz cayenne, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi, Pieczona brukselka z kapustą i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczona Brukselka Z Orzeszkami Pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzeszki piniowe w talerzu ciasta i tosty przez około 3 minuty, aż złoty kolor będzie brązowy. Na dużą blachę do pieczenia wrzucić brukselkę z 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem. Piecz przez około 15 minut, aż brukselka będzie lekko karmelizowana i miękka.
Tymczasem, w małej misce, ubić sok z cytryny z miodem, musztarda, cayenne i chile proszku. Powoli ubijamy 1/4 szklanki oliwy i doprawiamy solą i pieprzem.
W dużej misce wrzucić kapustę z prażonymi orzeszkami piniowymi i żurawiną. Na małej patelni podgrzej pozostałą oliwę z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż złoty, o 1 minutę. Na kapustę zeskrobać czosnek i gorący olej.
Dodać brukselkę i wrzucić, następnie dodać dressing i wrzucić ponownie. Wióry serowe rozsypać na wierzchu i od razu podawać.