Pieczona brukselka z granatami i masłem waniliowo-orzechowym
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Pieczona brukselka z granatami i masłem waniliowo-orzechowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka melasy z granatu, pekan, nasiona granatu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona brukselka z granatami i masłem waniliowo-orzechowym, Rozdrobniona brukselka i spirala jabłkowa z sosem Klonowo-jabłkowym i granatami, oraz Pieczona Brukselka Z Masłem Ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Masło i nasiona wanilii połączyć w małej misce. Złożyć pekan i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Brukselkę ułożyć na średniej patelni, wymieszać z oliwą i doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku, aż lekko złoty kolor, 20 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika, dodać melasę z granatów i wymieszać do połączenia. Powrót do piekarnika i gotować, aż tylko miękkie, o 10 minut dłużej.
Kiełki przełożyć do dużej miski, dodać nasiona granatu oraz skórki limonki i pomarańczy.
Przełożyć na półmisek i polać masłem waniliowo-orzechowym.