Pieczeń Żeberka Wieprzowego Z Solą Ziołową

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać ziołowo solone wieprzowina Prime Rib Roast spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 2,71 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 787 kalorii. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól morska, Tureckie liście laurowe, center-cut schab pieczeń, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Herb Crusted Prime Rib Roast, Tradycyjny czosnek i zioła Crusted Prime żeberka pieczone, oraz Indyk Pieczony Z Ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 litr wody i wszystkie pozostałe składniki w średnim rondlu. Zagotować, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Wlać solankę do szerokiego garnka lub pojemnika wystarczająco dużego, aby pomieścić wieprzowinę (pojemność od 3 do 4 galonów).
Dodaj pozostałe 5 ćwiartek zimnej wody; wymieszaj, aby wymieszać.
Odstawić, aż solanka będzie chłodna w dotyku, około 1 godziny.
Umieścić wieprzowinę na powierzchni roboczej. Odetnij całą, ale 1/4 cala warstwę tłuszczu z pieczeni. Obróć pieczeń tak, że żebra wskazują w górę. Używając noża do odkostniania i zaczynając od miejsca styku mięsa z żebrami, stopniowo odcinaj schab od kości, pozostawiając 2 cale mięsa przymocowane do kości (nie odcinaj całkowicie kości mięsa). Zwiąż mięso z powrotem na kości sznurkiem kuchennym w odstępach 2-calowych.
Ułożyć pieczeń w solance, całkowicie zanurzyć wieprzowinę i w razie potrzeby zważyć ciężkim garnkiem. Przykryć i przechowywać w lodówce 5 dni.
Wyjąć wieprzowinę z solanki; wyrzucić solankę. Opłukać wieprzowinę pod zimną bieżącą wodą przez 5 minut, aby zmniejszyć zasolenie; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieścić wieprzowinę na stojaku ustawionym na arkuszu folii; odstawić w temperaturze pokojowej 2 godziny.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Umieścić wieprzowinę na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Wymieszać tymianek i pokruszony pieprz w małej misce; posypać mieszaninę wieprzowiny. Piecz do momentu natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka rejestrów wieprzowiny 60°, około 1 godziny.
Niech reszta pieczeń 30 minut (wewnętrzna temperatura pieczenia wzrośnie 5 do 10 stopni).
Usuń sznurek kuchenny z pieczeni.
Mięso pokroić w plasterki i podawać.
* Dostępne w sekcji przypraw w większości supermarketów.