Pieczeń z duszonymi grzybami i serowym kalafiorem

Pieczeń z duszonymi grzybami i serowym kalafiorem
Przepis pieczeń z duszonymi grzybami i serowym kalafiorem można zrobić w około 40 minut. Jedna porcja zawiera 911 kalorii, 53g białka, oraz 56g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 9,97 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką grzyby baby portobello, 12 ostrzy, bułkę tartą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Boczek Chorizo Chipotle Uduszony Pieczeń, Boczek Chorizo Chipotle Uduszony Pieczeń, oraz Dorsz duszony w grzybach.

Instrukcje

1
Umieść mięso w misce. Zetrzyj cebulę za pomocą pudełka lub ręcznej tarki bezpośrednio nad miską mięsną.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj szałwię, jajko, bułkę tartą, Worcestershire i musztardę, sól i pieprz, a następnie wymieszaj mięso do połączenia. Podziel mięso na 4 sekcje i uformuj 4 owalne bochenki o grubości od 1 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
3
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj pieczeń i gotuj od 6 do 7 minut z każdej strony.
5
Wyjmij na półmisek i przykryj folią, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Podczas gotowania pieczeni dodaj bulion drobiowy i 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, do głębokiego garnka. Odetnij Zielenie i łodygi od podstawy kalafiora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
ZieloniZieloni
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Odetnij rdzeń ostrym nożem do obierania. Ustaw główkę rdzeniową w garnku z bulionem. Przykryj garnek i zagotuj płyn. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj kalafior pod przykryciem do miękkości, 8 do 10 minut. Odkryj garnek i zetrzyj kalafior.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Pozwól, aby trochę płynu się ugotowało, rozbijając sery w kalafior. Gdy mieszanina zgęstnieje, wyłącz ogień i dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj szczypiorek i przenieś kalafior na naczynie do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Po usunięciu pieczeni umieść patelnię z powrotem na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni i grzyby. Przykryj patelnię folią i zagnieźdź folię na patelnię drugą mniejszą patelnią, dusząc grzyby. Gotuj do głębokiego brązu i miękkości, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
Zdejmij folię, dodaj mąkę i gotuj minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Dodaj kieliszek szkockiej lub sherry, jeśli masz pod ręką, a następnie wymieszaj bulion wołowy. Wymieszaj pół na pół lub śmietanę i doprowadź do bańki. Sos grzybowy doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bulion WołowyBulion Wołowy
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
StrzałStrzał
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Połóż klopsiki na talerzach i polej gorącym, duszonym sosem grzybowym, łyżką kalafiora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

20grzyby crimini lub baby portobellogrzyby crimini lub baby portobello2406 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowybulion wołowy2handfuls400 gramów twardego tofu, zmiksuj400 gramów twardego tofu, zmiksuj1duża głowaKrakersy pełnoziarnisteKrakersy pełnoziarniste2356 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipół na pół lub krem, 1 obrót patelnipół na pół lub krem, 1 obrót patelni1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Musztarda DijonMusztarda Dijon1strzałSzkocka lub wytrawna sherry, opcjonalnieSzkocka lub wytrawna sherry, opcjonalnie1jajko, lekko pobitejajko, lekko pobite1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna4gałązkiświeża szałwia, drobno posiekana, około 2 łyżek stołowychświeża szałwia, drobno posiekana, około 2 łyżek stołowych680Orzechy dowolne (posiekane)mieszanka mielonej wołowiny, wieprzowiny i cielęciny (mieszanka pieczeni) lub mielonej polędwicy-twój wybórmieszanka mielonej wołowiny, wieprzowiny i cielęciny (mieszanka pieczeni) lub mielonej polędwicy-twój wybór0(może być lub przeglądać)Starta gałka muszkatołowa, gałka ocznaStarta gałka muszkatołowa, gałka oczna546 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielonaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielona1małecebula, obrana i połówkacebula, obrana i połówka1garśćTarty Parmigiano-Reggiano lub RomanoTarty Parmigiano-Reggiano lub Romano4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos Worcestershire, eyeball itSos Worcestershire, eyeball it76Orzechy dowolne (posiekane)około 3 uncji, Boursin lub inny miękki ser czosnkowo-ziołowyokoło 3 uncji, Boursin lub inny miękki ser czosnkowo-ziołowy3(zima)szczypiorek, posiekany lub pokrojony, około 12 ostrzyszczypiorek, posiekany lub pokrojony, około 12 ostrzy

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Zinfandel

Pieczeń działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon i Zinfandel. Pieczeń będzie działać z wieloma czerwonymi winami. Polecamy coś odważnego i owocowego, jak Cabernet Sauvignon lub Zinfandel. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Pink Moscato. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Boso Szampan Różowy Moscato
Boso Szampan Różowy Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty z wybuchowymi aromatami i smakami. Najlepiej podawany schłodzony (36-40 stopni F), ten szampan ma aromaty i smaki jaśminu i mandarynki uzupełnione czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym wykończeniem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn