Pieczeń Włoska ze świeżym koprem włoskim
Przepis pieczeń włoska ze świeżym koprem jest gotowy w około 2 godziny i 40 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 431 kalorii, 36g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka czosnku, olej roślinny, młode ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, Jeden garnek pieczony Ziti z włoską kiełbasą + wideo, oraz Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Trim tłuszczu z pieczenia. Pieczeń przyprawiamy czosnkiem w proszku.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w 6-litrowej patelni z pokrywką. Brązowy pieczeń w gorącym oleju ze wszystkich stron.
[Wskazówka dotycząca CZYSZCZENIA: gdy blat kuchenki jest chłodny, wytrzyj wszelkie rozpryski oleju chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*. Po zakończeniu przemyć ręce.]
Połączyć bulion, wino, czosnek, i włoskie przyprawy w średniej misce; wlać pieczeń. Przykryć i piec 1 1/4 godziny.
Dodaj ziemniaki, marchew, koper włoski i cebulę na patelnię. Powrót do piekarnika i piec 60 do 70 minut więcej lub do pożądanej doneness.
Używając szczypiec, Usuń pieczeń i warzywa na półmisek. Do sosu wlać 1 1/2 szklanki soków z patelni do miski; odtłuścić tłuszcz i powrócić soki do patelni.
Połączyć wodę i mąkę w małej misce.
Na patelni ubijamy soki. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i bąbelkami; gotować, ciągle mieszając, przez 1 minutę więcej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
SOS podawać z pieczeniem i warzywami.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo