Pieczeń wieprzowa z sosem z twardego jabłecznika

Pieczeń wieprzowa z sosem z twardego jabłecznika
Pieczeń wieprzowa z twardym sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 64G białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka cydru, masło, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Spróbuj Pieczona wieprzowina z sosem jabłkowym, Pieczeń wieprzowa z farszem jabłkowo-wieprzowym i sosem jabłkowym, oraz Pieczeń wieprzowa z sosem jabłkowo-tymiankowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj 2 łyżki masła. Wieprzowinę obficie przyprawić solą i pieprzem, do smaku i podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni na złoty kolor; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać cebulę i jabłka i ponownie doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż zaczną karmelizować, a następnie wlać twardy cydr i zeskrobać brązowe kawałki z dna patelni. Doprowadzić do duszenia i nestle rumiane pieczeń wieprzowa z powrotem na patelnię. Przykryj pokrywką i włóż do piekarnika, aby dusić, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cydr TwardyCydr Twardy
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjąć pieczeń wieprzową z garnka i przenieść na deskę do rzeźbienia; namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Przenieść zawartość garnka do robota kuchennego lub blendera i puree, a następnie powrócić puree na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, doprawić solą i pieprzem, do smaku, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i dodać więcej cydru, jeśli sos jest zbyt gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodaj pozostałą łyżkę zimnego masła, ubijając stale, gdy się topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Zdjąć z ognia, gdy sos jest gładki i błyszczący i masło jest całkowicie stopiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
8
Schab schabowy pokroić w plasterki i ułożyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchabSchab
9
Podawać z sosem i cieszyć się!
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn