Pieczeń wieprzowa z kiełbasą, farszem owocowo-orzechowym
Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, morele, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczona wieprzowina z farszem owocowym i sosem musztardowym, Pieczeń wieprzowa z farszem z kiełbasy kasztanowej, oraz Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką.
Instrukcje
Rozłóż orzeszki piniowe i orzechy włoskie na talerzu ciasta i piec przez około 3 minuty, aż lekko tosty. Grubo posiekać orzechy włoskie.
W małym rondlu przynieś brandy na wolnym ogniu.
Dodać morele, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Dodaj śliwki i skórkę z klementynki.
Wyjąć z ognia i odstawić na 20 minut. Łyżką z rowkiem przenieś owoce na powierzchnię roboczą. Dusić brandy na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zredukowane do 1/4 Puchar, o 7 protokół.
Morele i śliwki pokroić na ćwiartki.
Na średniej patelni nonstick gotować kiełbasę na umiarkowanym ogniu, rozbijając ją łyżką, aż prawie nie pozostanie różowy, około 5 minut.
Przenieść kiełbasę do robota kuchennego i proces do drobno zmielone.
Przełożyć do dużej miski.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 3 protokół.
Dodać do kiełbasy w misce, wraz z orzechami, morelami, śliwkami i zredukowaną brandy i doprawić solą i pieprzem.
Wyrzeźbić kieszeń 3 1/2 cala wzdłuż długości każdego pieczenia, przesuwając nóż między kośćmi a mięsem. Napełnij kieszenie farszem.
Umieść pieczenie na dużej blasze do pieczenia, kości żeber do góry. Pieczenie pocierać pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Pieczenie posypać tymiankiem i rozmarynem, doprawić solą i pieprzem.
Mięso pieczemy przez około 1 godzinę i 45 minut, obracając blachę do połowy, aż w najgrubszej części znajdzie się natychmiastowy termometr odczytowy 14
Przenieś pieczenie na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 15 do 20 minut.
Przechyl blachę do pieczenia i wylej większość tłuszczu.
Umieść blachę do pieczenia na umiarkowanym ogniu.
Posypać mąkę na arkuszu i wymieszać w 1/2 szklanki wywaru z kurczaka, skrobanie się rumiane kawałki.
Przełożyć do średniego rondla i ubić Pozostałe 1 1/2 szklanki wywaru. Dusić na małym ogniu, ubijając często, aż sos jest zagęszczony i nie mączny smak pozostaje, o 5 protokół.
Używając noża do rzeźbienia, pokrój pieczenie w kotlety.
Przełożyć kotlety na talerze i podać sos przy stole.