Pieczeń wieprzowa z glazurą rozmarynową
Przepis na Pieczeń wieprzową z glazurowanym rozmarynem można przygotować w około 4 godziny i 20 minut. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 311 kalorii, 39 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 2,3 dolara za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, startej szałwii, pieprzu i soku pomarańczowego. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55%, to danie jest solidne. Schab glazurowany z rozmarynem, schab glazurowany morelowo-rozmarynowy i pieczony schab wieprzowy glazurowany z rozmarynem i pomarańczą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pieczeń przekrój na pół. Na dużej patelni podsmaż z każdej strony na maśle i oleju.
Przenieść do 4- lub 5-qt. powolna kuchenka.
Dodaj cebulę do tej samej patelni; gotować i mieszać do miękkości. Wymieszaj brązowy cukier, zioła, skórkę pomarańczową, pieprz i sól.
Połącz dżem i sok pomarańczowy; wylać na wierzch.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4 godziny lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°. Wyrzuć liść laurowy.