Pieczeń Wieprzowa Paprikash
Przepis pieczeń wieprzowa Paprikash mogą być wykonane w około 1 godzinę i 30 minut. Ten przepis zawiera 12 porcji z 198 kalorii, 27g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, pomidorów, bulionu wołowego i tymianku. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 53%. Podobne przepisy to Wieprzowina Paprikash, Paprikash Z Polędwicy Wieprzowej, oraz Wolnowar Wieprzowina Paprikash.
Instrukcje
Pokrój sześć ząbków czosnku na plasterki. Za pomocą noża pokrój nacięcia w pieczeń; włóż plasterki czosnku. Natrzyj mięso 3/4 łyżeczki soli i pieprzu. Na dużej patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania brązowe mięso ze wszystkich stron.
Usuń wieprzowinę z patelni. Szpatułką rozprowadź musztardę na pieczeni.
Na brytfannie umieść pomidory, cebulę, seler i zieloną paprykę.
Umieść pieczeń na warzywach.
Posyp pieczeń i warzywa 1/2 łyżeczki papryki.
Piec bez przykrycia w 350° przez 1 do 1-1 / 4 godziny lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°.
Wyjmij mięso na półmisek i trzymaj w cieple.
Do sosu odcedź warzywa, rezerwując płyn do gotowania. Odłóż warzywa na bok. Odtłuścić tłuszcz z płynu. W robocie kuchennym przetrzyj warzywa i 1/2 szklanki płynu do gotowania, aż będą gładkie.
Połącz 1 szklankę puree z warzyw i pozostały płyn do gotowania.
Dodaj tyle wody, aby odmierzyć 2-1 / 2 filiżanki; odstawić.
W dużym rondlu ugotuj grzyby i pozostały czosnek na maśle do miękkości. Mieszaj mąkę, aż się zmiksuje; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty.
Dodaj sok z cytryny, tymianek, pozostałą sól i paprykę oraz zarezerwowaną mieszankę puree warzywnego. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.