Pieczeń słodko-pikantna
Słodko-pikantne pieczeń trwa z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 16G tłuszczu i w sumie 422 kalorie. Za 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga marchewki, pełnoziarnistego chleba kanapkowego, dżemu morelowego i keczupu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Z łyżką wynik 78%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pikantne mini pieczeń, Mini Pieczeń Z Pieczonymi Chipsami Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Słodka i pikantna wieprzowina i kapusta Napa smażyć z pikantnym makaronem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. pulsuj chleb w robocie kuchennym, aż będzie drobno zmielony; przenieś do dużej miski.
Dodaj cebulę i marchewkę do robota kuchennego i pulsuj, aż drobno posiekasz.
Przełóż do miski z chlebem i dodaj indyka, wołowinę, jajko i 1/2 łyżeczki curry, sól i pieprz.
Mieszaj ręcznie, aż się połączysz. Uformuj 4 małe podłużne klopsiki na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Wymieszaj keczup i chutney w małej misce i posmaruj pieczeń.
Piec, aż się ugotuje, około 20 minut.
W międzyczasie zagotuj garnek z osoloną wodą.
Dodaj ziemniaki i gotuj 4 minuty, następnie dodaj różyczki brokułów i łodygę; gotuj, aż warzywa będą miękkie, jeszcze około 6 minut.
Odcedź; wróć do garnka. Wymieszaj z oliwą z oliwek i pozostałą 1/8 łyżeczki curry w proszku. Dopraw solą i pieprzem.
Zdjęcia Antonis Achilleos