Pieczeń schabowa faszerowana koprem i Prosciutto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Koper-i-Prosciutto-pieczeń schabowa Nadziewane spróbuj. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 626 kalorii, 72g białka, oraz 29g tłuszczu. Mieszanka żarówki kopru włoskiego, schab, chleb kanapkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schab nadziewany cytryną i Prosciutto pieczony z Broccolini, Schab pieczony z farszem figowym i Prosciutto, oraz Schab pieczony z sałatką z kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść chleb w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i pulsuj na drobne okruchy, około 15 (1-sekundowe) impulsów.
Wyjąć do dużej miski i odstawić.
Umieścić koper włoski, jabłko i cebulę w robocie kuchennym i pulsować na drobne kawałki nie większe niż ziarno ryżu, skrobanie po bokach miski w razie potrzeby, około 20 (1-sekundowy) impulsów; odstawić.Masło rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać przetworzoną mieszaninę kopru włoskiego i rozmaryn, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, około 15 minut.
Wymieszać sól, nasiona kopru włoskiego, rozmaryn, pieprz i cukier w małej misce do połączenia; zestaw aside.To Motyl wieprzowiny, umieścić go na desce do krojenia z jednym końcem skierowanym w kierunku Ciebie. Plaster wzdłuż środka, prawie, ale nie całkiem cięcia przez wieprzowinę, pozostawiając około 1/2-do 3/4-cala grubości mięsa nienaruszone. Otwórz wieprzowinę jak książkę i popchnij ją, aby spłaszczyć.Zaczynając od lewej strony, z ostrzem noża równolegle do deski do krojenia i ostrzem skierowanym w lewo, pokrój w dół długość szwu, zachowując grubość od 1/2 do 3/4 cala. Wyciągnij mięso otwarte i naciśnij w dół, aby spłaszczyć. Kontynuuj cięcie i spłaszczanie, aż cała lewa połowa będzie miała grubość od 1/2 do 3/4 cala. Obróć wieprzowinę i powtórz na drugiej połowie. Równomiernie rozprowadzić zastrzeżony farsz na wieprzowinie, pozostawiając granicę 1-1 / 2 cala. Poziomo ułóż prosciutto na farszu, jeden kawałek lekko zachodzący na następny. Zaczynając od prawej strony, zwiń wieprzowinę do ciasnego cylindra. Związać kawałki sznurka wokół wieprzowiny, odstępy je około 1 1/2 cala od siebie i przycinanie nadmiaru. Używając rąk, pocierać olej równomiernie na zewnątrz wieprzowiny, a następnie pocierać pieczeń całą zarezerwowaną mieszanką przypraw.
Umieść pieczony szew w dół na przygotowanej blasze do pieczenia i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 30 minut. W międzyczasie podgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku.Piecz, aż wieprzowina będzie jasnobrązowa na wierzchu, około 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do375, obróć blachę do pieczenia i piecz, aż termometr do natychmiastowego odczytu włożony do środka rejestry wieprzowiny 145 ° F, o 25 do 35 minut więcej.
Niech reszta pieczeń na blasze do pieczenia luźno namiotowane folią przez 20 minut przed krojenia.