Pieczeń jagnięca z pomarańczami i oliwkami

Pieczeń jagnięca z pomarańczami i oliwkami
Pieczeń jagnięca z pomarańczami i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 271 kalorii, 31g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś przecier pomidorowy, ząbki czosnku, płatki pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczeń jagnięca z pomarańczami i oliwkami, Pieczona jagnięcina wiosenna z różowym winem i pomarańczami, oraz Pieczona jagnięcina z oliwkami, cytryną i świeżym Oregano dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trzymając nóż równolegle do powierzchni roboczej, przeciąć jagnięcinę wzdłuż, podążając za szwem, w którym usunięto kość i zatrzymując się około 1/2", zanim przejdziesz przez całą drogę. Otwórz jagnięcinę jak książkę i doprawić solą i pieprzem. Zamknij, owinąć szczelnie w plastik i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Rozgrzej piekarnik do 204°. Otwórz jagnięcinę i ułóż czosnek na dolnej połowie, pozostawiając 1 " granicę. Top z plasterkami pomarańczy i oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
CzosnekCzosnek
OliwkiOliwki
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Posypać pikantnymi i płatkami czerwonej papryki. Zamknij jagnięcinę i krawat w odstępach 1" sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
4
Umieść jagnięcinę na stojaku z drutu umieszczonym wewnątrz dużej blachy do pieczenia. Smażyć, aż ładnie rumiane, 30-40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
5
Wyjąć jagnięcinę z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 149°. ostrożnie przenieść jagnięcinę do dużego ciężkiego garnka żaroodpornego i dodać bulion, wino i przecier pomidorowy. Przykryć i dusić jagnięcinę, fastrygując płynem do duszenia co 30 minut, aż do złotego brązu i przetargu widłowego, 2 1/2-3 godzin. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
StadoStado
JagnięcinaJagnięcina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
7
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i odstawić na co najmniej 30 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Podawać z duszonym płynem.
9
DO AHEAD: jagnięcina może być doprawiona 1 dzień wcześniej; przechowywać schłodzone. Jagnięcinę można dusić 2 dni wcześniej; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn