Pieczeń garnkowa z zimowymi warzywami korzeniowymi
Pieczeń z zimowymi warzywami korzeniowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Ten przepis służy 10. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Zima. Mieszanka boczku, ząbki czosnku, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczeń Wołowa Z Zimowymi Warzywami Korzeniowymi, Korzeń na zimowe warzywa, oraz Zimowe Warzywa Korzeniowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Pierwsze 6 składników wymieszać w małej misce. Rozetrzyj mieszankę przypraw na całej wołowinie.
Boczek ugotować w dużym, dużym garnku na średnim ogniu, aż zbrązowieje i lekko chrupiące. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Garnek
4
Wylać wszystkie z wyjątkiem 2 łyżek kapieli z garnka. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodać wołowinę i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 12 protokół w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
6
Przełożyć wołowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
7
Dodaj czerwone wino do garnka; doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodać bulion i boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Bulion
9
Umieść wołowinę na boczku. Cebula, szalotka, czosnek, i liście laurowe wokół wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Szalotka
Czosnek
Cebula
Boczek
Wołowina
10
Przykryć garnek, przełożyć do piekarnika i piec 1 godzinę. Obrócić wołowinę; wymieszać cebulę. Przykryć i piec 1 godzinę dłużej, dodając wodę o 1/4 cupfuls jeśli suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Woda
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
11
Przełożyć wołowinę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
12
Dodaj marchew, pasternak, i seler do garnka; wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak
Marchew
Seler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
13
Umieść wołowinę na warzywach, przykryj i piecz, aż wołowina i warzywa będą miękkie, o 45 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Wołowina
14
Przełożyć wołowinę na półmisek. Łyżka tłuszczu z powierzchni sosu. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.