Pieczenie ziemniaków i grzybów
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Pieczenie ziemniaków i grzybów może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 224 kalorie, 14g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ser ricotta, pieprz, bulion drobiowy o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 59 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 47%. Spróbuj Kremowy Pieczeń Pieczarkowo-Ziemniaczana, Smoky Sweet Potato Puree Ziemniaczane Piec, oraz Portabella Pieczarki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki w holenderskim piekarniku i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do przetargu; drenaż.
. Rozgrzej piekarnik do 40
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 protokół.
Dodać pokrojone grzyby, 1/2 łyżeczka soli, i 1/2 łyżeczka pieprzu; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać bulion; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
. Podczas gdy pieczarkowa mieszanina gotuje, połączyć ricotta, 1 szklanka mozzarelli i białka w misce; dobrze wymieszać.
Połączyć sos Alfredo, bazylia, i oregano w innej misce; dobrze wymieszać.
. Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki 1/4 cala. Ułóż połowę plastrów ziemniaków w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym sprayem do gotowania; posypać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Wierzch z połową mieszanki grzybowej.
Połowę masy ricotty rozprowadzić równomiernie na warstwie grzybów.
Połowę mieszanki sosu Alfredo rozłożyć na warstwę ricotty. Powtórz procedurę raz, kończąc mieszanką sosu Alfredo. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut. Odsączyć i posypać pozostałym 1 szklanką sera.
Piec 15 minut lub aż ser się rozpuści i zapiekanka jest bąbelkowa.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.