Pieczenie z Dorie: łatwa tarta owocowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczenia z Dorie: łatwy Tart owocowy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka truskawek, tarta skorupa, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczenie z Dorie: Gourmandise, Pieczenie Z Dorie: Kokosowe Kopuły, oraz Pieczenie z Dorie: Małe puddingi chlebowe.
Instrukcje
Zamieszaj dżem, aby poluzować go do konsystencji do smarowania lub, jeśli jest bardzo sztywny, ogrzej go w kuchence mikrofalowej na kilka sekund.
Wytnij tyle porcji Skórki, ile potrzebujesz, połóż każdą porcję na talerzu i rozłóż dżem na ciętych kawałkach.
Hull i połowę tyle jagód, ile potrzebujesz (jeśli są naprawdę duże, możesz je ćwiartować lub pokroić), a jeśli uważasz, że ich potrzebują, wrzuć je z cukrem.
Dodaj odrobinę likieru, jeśli chcesz, i wymieszaj z czarnym pieprzem, bazylią, miętą lub skórką, jeśli masz na to ochotę. (Użyj lekkiego dotyku z dodatkami-jagody są głównym wydarzeniem i wszystko inne powinno być tam tylko po to, aby poprawić ich smak.)
Łyżka jagody i wszelkie soki, które nagromadziły się na plastry skorupy. Nie staraj się być schludny – jagody powinny przewracać się po bokach skorupy.
Top z kremem lub podawać razem.
Przechowywanie: podczas gdy możesz upiec skórkę wcześnie w ciągu dnia (lub, w szczypcie, dzień wcześniej) i przechowywać ją w temperaturze pokojowej, a także możesz kroić i słodzić jagody około godziny wcześniej, tarta powinna być złożona tuż przed podaniem.
Sweet Tart Crust-sprawia, że wystarczy na jedną 9-calową skórkę -
Włóż mąkę, cukier i sól do miski robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aby połączyć. Kawałki masła rozsypać na suchych składnikach i pulsować, aż masło będzie grubo pocięte—powinieneś mieć kawałki wielkości płatków owsianych, a niektóre wielkości grochu. Wymieszaj żółtko, aby je rozbić i dodaj je trochę na raz, pulsując po każdym dodaniu. Gdy jajko jest w, przetwarzać w długich impulsów-około 10 sekund każdy-aż ciasto, które będzie wyglądać ziarniste wkrótce po dodaniu jajka, tworzy grudki i twaróg. Tuż przed osiągnięciem tego etapu zmieni się dźwięk maszyny pracującej z ciastem-głowa do góry. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i, bardzo lekko i oszczędnie, wyrabiaj ciasto tak, aby zawierało wszelkie suche składniki, które mogły uniknąć mieszania.
Aby zwinąć lub nacisnąć ciasto na patelnię: posmaruj 9-calową karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem.
Jeśli chcesz rozwałkować ciasto, schłodzić je przez około 2 godziny przed zrolowaniem (chyba że użyłeś zamrożonego masła i ciasto wychodzi z firmy przetwórczej i zimne, w takim przypadku możesz je zwinąć natychmiast). Uważam, że najłatwiej jest rozwałkować to ciasto między dwoma arkuszami folii z tworzywa sztucznego-upewnij się, że często odrywasz folię, aby nie została zwinięta w ciasto. Jeśli chcesz użyć metody wciskania, możesz pracować z ciastem zaraz po jego przetworzeniu. Wystarczy równomiernie nacisnąć ciasto na dno i na boki patelni. Nie naciskaj zbyt mocno - wciśnij skórkę tak, aby krawędzie kawałków przylegały do siebie, ale nie naciskaj tak mocno, aby skórka straciła swoją kruchą konsystencję.
Przed pieczeniem zamrozić skórkę na co najmniej 30 minut, najlepiej dłużej.
Aby w pełni upiec skorupę: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 191°.
Posmaruj błyszczącą stronę kawałka folii aluminiowej (lub użyj folii nieprzywierającej) i dopasuj folię, masłem do dołu, szczelnie do skorupy. (Ponieważ zamroziłeś skórkę, możesz ją upiec bez ciężarów.)
Umieść patelnię na blasze do pieczenia i piecz skórkę przez 25 minut. Ostrożnie zdjąć folię. Jeśli skórka wydmuchała się, naciśnij ją delikatnie tylną łyżką (lub nakłuj czubkiem małego noża).
Piec skorupę przez kolejne 8 minut lub tak, lub dopóki nie jest twardy i złoty brąz, brązowy jest ważne słowo: blada skorupa nie ma dużo smaku.
Przenieść patelnię do stojaka i schłodzić skorupę do temperatury pokojowej.
Przechowywanie: ciasto można zawijać i przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 2 miesięcy. Podczas gdy w pełni upieczoną skórkę można zapakować hermetycznie i zamrozić do 2 miesięcy, wolę zamrozić niepokrytą skórkę na patelni i upiec ją bezpośrednio z zamrażarki – ma świeższy smak. Wystarczy dodać około 5 minut do czasu pieczenia.