Pieczenie z Dorie: łatwa tarta owocowa

Pieczenie z Dorie: łatwa tarta owocowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczenia z Dorie: łatwy Tart owocowy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 610 kalorii. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka truskawek, tarta skorupa, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 23 powiedzieliby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczenie z Dorie: Gourmandise, Pieczenie Z Dorie: Kokosowe Kopuły, oraz Pieczenie z Dorie: Małe puddingi chlebowe.

Instrukcje

1
Zamieszaj dżem, aby poluzować go do konsystencji do smarowania lub, jeśli jest bardzo sztywny, ogrzej go w kuchence mikrofalowej na kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
2
Wytnij tyle porcji Skórki, ile potrzebujesz, połóż każdą porcję na talerzu i rozłóż dżem na ciętych kawałkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
DżemDżem
3
Hull i połowę tyle jagód, ile potrzebujesz (jeśli są naprawdę duże, możesz je ćwiartować lub pokroić), a jeśli uważasz, że ich potrzebują, wrzuć je z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
4
Dodaj odrobinę likieru, jeśli chcesz, i wymieszaj z czarnym pieprzem, bazylią, miętą lub skórką, jeśli masz na to ochotę. (Użyj lekkiego dotyku z dodatkami-jagody są głównym wydarzeniem i wszystko inne powinno być tam tylko po to, aby poprawić ich smak.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
(z Kartonu)(z Kartonu)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5
Łyżka jagody i wszelkie soki, które nagromadziły się na plastry skorupy. Nie staraj się być schludny – jagody powinny przewracać się po bokach skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
6
Top z kremem lub podawać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
7
Przechowywanie: podczas gdy możesz upiec skórkę wcześnie w ciągu dnia (lub, w szczypcie, dzień wcześniej) i przechowywać ją w temperaturze pokojowej, a także możesz kroić i słodzić jagody około godziny wcześniej, tarta powinna być złożona tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
8
Sweet Tart Crust-sprawia, że wystarczy na jedną 9-calową skórkę -
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
9
Włóż mąkę, cukier i sól do miski robota kuchennego i pulsuj kilka razy, aby połączyć. Kawałki masła rozsypać na suchych składnikach i pulsować, aż masło będzie grubo pocięte—powinieneś mieć kawałki wielkości płatków owsianych, a niektóre wielkości grochu. Wymieszaj żółtko, aby je rozbić i dodaj je trochę na raz, pulsując po każdym dodaniu. Gdy jajko jest w, przetwarzać w długich impulsów-około 10 sekund każdy-aż ciasto, które będzie wyglądać ziarniste wkrótce po dodaniu jajka, tworzy grudki i twaróg. Tuż przed osiągnięciem tego etapu zmieni się dźwięk maszyny pracującej z ciastem-głowa do góry. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i, bardzo lekko i oszczędnie, wyrabiaj ciasto tak, aby zawierało wszelkie suche składniki, które mogły uniknąć mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki OwsianePłatki Owsiane
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli1 1/2 Szklanki Mrożonego Groszku, Kukurydzy, Cebuli, Czerwonej Papryki I Czarnej Fasoli
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Aby zwinąć lub nacisnąć ciasto na patelnię: posmaruj 9-calową karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Jeśli chcesz rozwałkować ciasto, schłodzić je przez około 2 godziny przed zrolowaniem (chyba że użyłeś zamrożonego masła i ciasto wychodzi z firmy przetwórczej i zimne, w takim przypadku możesz je zwinąć natychmiast). Uważam, że najłatwiej jest rozwałkować to ciasto między dwoma arkuszami folii z tworzywa sztucznego-upewnij się, że często odrywasz folię, aby nie została zwinięta w ciasto. Jeśli chcesz użyć metody wciskania, możesz pracować z ciastem zaraz po jego przetworzeniu. Wystarczy równomiernie nacisnąć ciasto na dno i na boki patelni. Nie naciskaj zbyt mocno - wciśnij skórkę tak, aby krawędzie kawałków przylegały do siebie, ale nie naciskaj tak mocno, aby skórka straciła swoją kruchą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Przed pieczeniem zamrozić skórkę na co najmniej 30 minut, najlepiej dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
13
Aby w pełni upiec skorupę: umieść stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
14
Posmaruj błyszczącą stronę kawałka folii aluminiowej (lub użyj folii nieprzywierającej) i dopasuj folię, masłem do dołu, szczelnie do skorupy. (Ponieważ zamroziłeś skórkę, możesz ją upiec bez ciężarów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
15
Umieść patelnię na blasze do pieczenia i piecz skórkę przez 25 minut. Ostrożnie zdjąć folię. Jeśli skórka wydmuchała się, naciśnij ją delikatnie tylną łyżką (lub nakłuj czubkiem małego noża).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
16
Piec skorupę przez kolejne 8 minut lub tak, lub dopóki nie jest twardy i złoty brąz, brązowy jest ważne słowo: blada skorupa nie ma dużo smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
17
Przenieść patelnię do stojaka i schłodzić skorupę do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
18
Przechowywanie: ciasto można zawijać i przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 2 miesięcy. Podczas gdy w pełni upieczoną skórkę można zapakować hermetycznie i zamrozić do 2 miesięcy, wolę zamrozić niepokrytą skórkę na patelni i upiec ją bezpośrednio z zamrażarki – ma świeższy smak. Wystarczy dodać około 5 minut do czasu pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn