Pieczenie pomidorów i cebuli z kozim serem
Pieczenie pomidorów i cebuli z kozim serem zajmuje ok. 55 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 314 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, ser kozi, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 13 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Tarta Z Pomidorami, Cebulą I Kozim Serem, Tarta z pomidorami, kozim serem i cebulą, oraz Sałatka z melona, pomidora i cebuli z kozim serem.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Włożyć cebulę do parownika i gotować przez 20 minut, lub do miękkości.
W międzyczasie włożyć czosnek i oliwę z oliwek do płytkiego, ognioodpornego naczynia żaroodpornego lub dużej patelni. Delikatnie gotować na średnim ogniu przez 1 min, uważając, aby nie zabarwił się. Wrzuć pokrojone pomidory, cukier i pół puszki wody. Dusić około 10 minut, aż zgęstnieje, a następnie doprawić. Nestle połówki cebuli, ścięte strony w dół, w sosie i gotować na wolnym ogniu przez 5 min więcej.
Przełożyć do naczynia do pieczenia, jeśli potrzebujesz, posypać bułką tartą i kozim serem, a następnie piec przez 20 minut, aż bąbelki i złoty.