Pieczenie chleba: para Ryży
Jedna porcja zawiera 101 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Jeśli 14 centów za porcję spada budżet, Pieczenie chleba: para rys może być wybitny wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Jeśli masz witalny gluten pszenny, mąkę żytnią, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wypiek chleba: chleb po włosku z białą pełnoziarnistą, Pieczenie chleba: szybko i powoli Sezam biały chleb, oraz Pieczenie Chleba: Irlandzki Chleb Pełnoziarnisty Biały dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stand połączyć mąkę żytnią, drożdże, wodę, cukier i gluten. Wymieszać, aby połączyć i odstawić na 15 minut - będzie bardzo bąbelkowy.
Dodać sól i mąkę chlebową i zagniatać hakiem ciasta, aż mieszanina będzie gładka i elastyczna.
Dodaj oliwę z oliwek i kontynuuj wyrabianie, aż oliwa zostanie całkowicie włączona.
Uformować ciasto w kulkę, skropić odrobiną oliwy do obtarcia i włożyć do miski. Przykryć miskę folią i odstawić do wyrośnięcia aż do podwojenia, około 1 godziny.
Zmyć powierzchnię roboczą i rozgrzać piekarnik do 325 stopni.
Posypać 2 małe blachy do pieczenia (lub jeden duży) z mąki kukurydzianej odwrócić ciasto i zagnieść go na krótko. Podziel ciasto na 2 kawałki i dla każdego w kulkę lub dziennik (do wyboru).
Umieścić ciasto na przygotowanych patelniach, szew stronie w dół. Przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia aż do podwojenia, około 30 minut.
Gdy bochenki podwoiły się, ukośnik według uznania i piec do złotego koloru, o 30 protokół.
Niech bochenki gotować całkowicie na stojaku przed krojeniem.