Pieczenie Chleba: Muffinki Angielskie Na Zakwasie
Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 107 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Mieszanka beztłuszczowego mleka, masła, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffinki Angielskie Na Zakwasie, Muffinki Angielskie Orkiszowe Na Zakwasie, oraz Pieczenie Chleba: Gofry Na Zakwasie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli twój starter jest schłodzony, wyjmij go z lodówki dzień przed użyciem, nakarm na tyle, aby następnego dnia można było wyjąć 1/2 filiżanki startera i pozostawić go nie schłodzonego na noc. Jeśli twój rozrusznik ma temperaturę pokojową, nie musisz czekać. Umieść 1/2 szklanki startera, 1/2 szklanki wody i około 1/3 mąki do miski. Dobrze wymieszać, aby połączyć, przykryć miskę i odstawić na 60 minut. Po spożyciu mieszanki startowej przez 60 minut powinna być bardzo aktywna. Jeśli nie, możesz pozwolić mu usiąść dłużej lub dodać 1 łyżeczkę drożdży instant w następnym kroku.
Tymczasem, w osobnej misce, połączyć 1/2 szklanki bardzo gorącej wody z kranu, suche mleko, masło, cukier i sól. Wymieszać, aby połączyć. Woda powinna być wystarczająco gorąca, aby stopić masło. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Połącz dwie mieszanki. dodaj pozostałą mąkę (i drożdże instant, jeśli potrzebujesz) i dobrze ubić drewnianą łyżką. Przykryć miskę i odstawić na 30 minut. Po 30 minutach powinno wzrosnąć w misce i być lekkie i bąbelkowe.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i umieść na patelni 8 angielskich pierścieni muffinowych (lub możesz to zrobić na dużej patelni, robiąc 4 babeczki na raz). Spryskaj wnętrze pierścieni sprayem zapobiegającym przywieraniu. Używając dużego talerza i nie mieszając ciasta, podziel je między 8 pierścieni. Przykryj pierścienie arkuszem ciastek lub dużą pokrywką garnka i gotuj przez 5 minut.
Używając szczypiec, Odwróć pierścienie, aby gotować po drugiej stronie. W tym momencie babeczki mogą już kurczyć się od boków pierścieni, więc możesz potrzebować szpatułki pod spodem, aby pomóc Ci odwrócić. Przykryj pierścienie ponownie i gotuj przez kolejne 5 minut. Babeczki powinny być złotobrązowe po obu stronach. Przesuń babeczki do stojaka, aby ostygły. Podziel je widelcem i tosty przed podaniem.