Pieczenie Chleba: Miękkie, Serowe ' Focaccia
Przepis Pieczenie chleba: miękkie, tandetne ' Focaccia może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 219 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 121 fanów. Jeśli masz pod ręką wodę, zioła, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Szybciej Serowy Chleb Cebulowy Focaccia, Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, oraz Easy Cheesy Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki (z wyjątkiem sera) i ugniataj (za pomocą ulubionej metody), aż dobrze połączone i gluten zaczyna się rozwijać.
Skropić worek z zamkiem błyskawicznym odrobiną oliwy z oliwek, przenieść ciasto do worka i zamknąć worek. Przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia wyjmij ciasto z lodówki i pozwól mu ogrzać się na blacie przez godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 204° i mąki powierzchni roboczej. Ciasto wyrabiamy i krótko zagniatamy, następnie rozciągamy i układamy tak, aby pasowało do blachy do pieczenia. Przykryj go folią lub użyj innej blachy do pieczenia o tym samym rozmiarze, co "pokrywka"do patelni. Odstawić do wyrośnięcia, aż poczuje się miękki i puchaty-około godziny.
Top chleb z serem i piec w 204°, aż chleb jest rumiane i ser topi się, o 25 protokół. Sprawdź spód chleba, aby upewnić się, że jest rumiane i tak chrupiące, jak chcesz.
Wyjmij chleb z patelni tak szybko, jak możesz sobie z nim poradzić i umieść go na stojaku, aby dno nie rozmokło podczas chłodzenia.