Pieczeń wieprzowa marynowana z sosem porzeczkowym
Marynowana pieczeń wieprzowa z sosem porzeczkowym może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1107 kalorii, 139g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 8,15 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka musztardy, galaretki porzeczkowej, musztardy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona wieprzowina z sosem porzeczkowym, Medaliony wieprzowe z sosem z czerwonych porzeczek, oraz Schab z sosem porzeczkowym.
Instrukcje
Ułożyć pieczeń w plastikowej torebce. W średniej misce do mieszania, połączyć 1/2 szklanki sosu sojowego, 1/2 szklanki sherry, czosnek, musztarda, imbir i tymianek.
Zalać marynatą w worku i uszczelnić.
Umieścić torbę w dużej misce i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Ułożyć pieczeń na średniej patelni. Piecz wieprzowinę z marynatą odkrytą w nagrzanym piekarniku przez 2 1/2 do 3 godzin, lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 170 Stopni F na termometrze mięsnym . Baste co godzinę podczas gotowania.
Podawać z sosem porzeczkowym.
Aby zrobić sos porzeczkowy: w małym rondlu na średnim ogniu, powoli stopić galaretkę porzeczkową. Wymieszać 2 łyżki sherry i 1 łyżkę sosu sojowego.