Pieczarki, szpinak i Feta Quiche
Przepis pieczarkowy, szpinak i Feta Quiche jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. To danie główne ma 4375 kalorii, 85g białka, oraz 340 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $15.02 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, grzyby portabello, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zapiekanka ze szpinakiem i fetą bez skórki, Szpinak, Pieczarki & Feta Crustless Quiche, oraz Szpinak Grzyby Feta Crustless Quiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / 180C wentylator / 204° / Gaz 6.
Rozwałkuj ciasto na nieco większe niż ciasto.
Umieść na naczyniu i delikatnie złagodzić w rogach, pozostaw zwis na krawędziach. Ciasto trochę się skurczyło, więc lepiej zostawić nadmiar i przyciąć później.
Ciasto przykryć papierem tłustym i fasolą do pieczenia i piec ok.20 min.
Wyjąć z piekarnika i ostrożnie wyjąć fasolę za pomocą papieru do smarowania. Odstaw je na bok do ostygnięcia, a następnie zwróć do wanny.
Nakłuć podstawę ciasta widelcem i wróć do piekarnika na 10 minut, aż lekko się złoci.
Podczas pieczenia ciasta, podsmażyć grzyby i czosnek, aż miękki i płyn jest gotowane off. Doprawić czarnym pieprzem i odstawić.
Szpinak umieścić w durszlaku w zlewie i zalać czajnikiem wrzącej wody. To zwiędnie szpinak. Szpinak odświeżyć zimną wodą, następnie wycisnąć jak najwięcej wody, a następnie osuszyć w czystym cieście. Posiekać i odstawić.
Wyjmij ciasto z wierzchu i rozłóż na grzybach i szpinaku. Następnie pokruszyć na ser feta i zetrzeć świeżą gałkę muszkatołową na składniki.1
Obniż piekarnik do 180C / 160C fan / 177° / gas 4.1
W dzbanku ubić jajka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wkładamy ciasto z powrotem do piekarnika i trzymając je na poziomie, zalewamy nadzieniem z kremu.1
Piec około 40 minut, aż się zrumienią i ujędrnią w środku.
Mąkę przesiać do miski przed przeniesieniem do robota kuchennego wraz z solą.
Dodać kostki zimnego masła.
Whizz delikatnie przez kilka minut, aż mieszanina się kruszy.
Wlej do miski i krótko przetrzyj palcami, aby upewnić się, że ma odpowiednią konsystencję.
Mżnij ponad 1 łyżeczkę naprawdę zimnej wody, przecinając nożem do połączenia. Zacznij stopniowo dodawać drugą łyżkę, aż w mieszaninie będzie wystarczająco dużo wody, aby ją połączyć.
Połącz to rękoma. Kształt w kulkę i owinąć folią spożywczą. Włóż go do lodówki, aż będziesz gotowy do użycia. Powinien być w lodówce przez co najmniej pół godziny.