Pieczarki Portobello Faszerowane Szpinakiem
Pieczarki Portobello Faszerowane Szpinakiem Przygotowanie zajmuje około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 266 kalorii . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako dodatek. Mieszanka cebuli, pieczarek Portobello, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewielu ludzi przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w sedno. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Faszerowane pieczarki portobello bez alergenów , faszerowane wegańskie pieczarki portobello z komosą ryżową i faszerowane mięsem, szpinakiem i serem kozim pieczarki portobello są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyłóż blachę do pieczenia wytrzymałą folią aluminiową, posmaruj ją sprayem do pieczenia i odstaw.
Usuń trzonki z grzybów; odłóż kapelusze na bok i pokrój trzonki. W misce nadającej się do mikrofalówki wymieszaj posiekane grzyby i cebulę. Przykryj i podgrzewaj w mikrofalówce na 50% mocy przez 1-2 minuty lub do miękkości, mieszając co 30 sekund.
W małej misce wymieszaj jajka ze śmietaną. Dodaj szpinak, farsz, ser feta, sól czosnkową i mieszankę cebulową. Nałóż łyżką do kapeluszy pieczarek.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 35 minut.
Piecz przez kolejne 5–10 minut, aż pieczarki będą miękkie, a ser się rozpuści.