Pieczarki nadziewane ostrygami i szpinakiem
Ten przepis służy 12. Jeśli 1,15 zł za porcję spada twój budżet, pieczarki nadziewane ostrygami i szpinakiem mogą być ogromnym bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką grzyby, szpinak, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kolacja: Tofu z boczniakami i szpinakiem, Grzyby Nadziewane Dipem Szpinakowym, oraz Grzyby Faszerowane Szpinakiem.
Instrukcje
Szpinak przygotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi. Odstawić.
Usuń łodygi z grzybów, odrzucając łodygi.
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 12 grzyby; smażyć 4 protokół lub aż ledwo miękkie. Powtórz procedurę z pozostałymi grzybami i 2 łyżkami masła.
Wyjąć z patelni, i miejsce Cap-side up w 15 - x 10-calowy galaretki roll pan.
Umieścić 1 kawałek ostrygi w każdej czapce grzybowej.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj Karczoch i cebulę; smażyć 3 do 4 minut lub do miękkości.
Wyjąć z ognia i wymieszać ze szpinakiem, kwaśną śmietaną, 1/3 szklanki sera i solą. Łyżkę wymieszać równomiernie w kapsle grzybowe; posypać pozostałym serem i pokruszonym boczkiem.
Piec w 350 przez 20 minut lub do całkowitego ogrzania.