Piec ze szpinakiem i fetą Pita
Pieczenie szpinaku i Feta Pita wymaga około 17 minut od początku do końca. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 169 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Jeśli masz suszone pesto pomidorowe, pomidory roma, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 734 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 99%. Podobne przepisy to Pizza ze szpinakiem i Feta Pita, Kanapki Pita z fetą, ogórkiem i szpinakiem, oraz Greckie burgery Pita ze szpinakiem, Fetanem i sosem Tzatziki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozłóż pesto pomidorowe na jednej stronie każdego chleba pita i umieść je na blasze do pieczenia. Top z pomidorami, szpinakiem, pieczarkami, serem feta i parmezanem.
Skropić oliwą z oliwek i doprawić pieprzem.
Piec przez 12 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż pieczywo pita będzie chrupiące.
Pokroić w ćwiartki i podawać.