Piccata z kurczaka z kaparami i szparagami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Piccata z kurczaka z kaparami i szparagami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, wodę, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Spróbuj Piccata z kurczaka z kaparami, Piccata z kurczaka z kaparami, oraz Piccatan Z Kurczaka I Pieczone Szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trzymać koniec trzonu szparagów w jednej ręce, a końcówkę w drugiej. Zgiąć końcówkę w dół, aż pęknie. Odrzuć koniec łodygi.
Wytnij każdą włócznię po przekątnej na 1-calowe kawałki.
Szparagi przełożyć do małej zapiekanki i dodać wodę. Przykryć i mikrofalówka na dużej mocy przez 2 minuty lub aż szparagi są jasnozielone i po prostu miękkie.
Przycinaj piersi z kurczaka i lekko wbijaj między dwa arkusze folii do równej grubości cala. Kurczaka przyprawić solą i pieprzem, a następnie posmarować mąką do obtarcia, wytrząsając nadmiar. Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni ciężkiej na średnim ogniu. Kurczak gotować 2 minuty na stronie do brązowego lekko.
Kurczaka wyjąć na talerz.
Dodaj Maderę, rosół z kurczaka, sok z cytryny i kapary na patelni i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Powrót kurczaka na patelnię i włączyć płaszcz z sosem. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 3 do 4 minut lub aż kurczak gotowane przez, obracając się raz.
Wyjmij kurczaka na talerze i gotuj sos, aż lekko zmniejszy się i zgęstnieje.
Dodać szparagi i podgrzać.
Zdjąć z ognia i zawirować w skórce z cytryny i 2 łyżki masła. Łyżka sosu nad kurczakiem do podania.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;