Pianki Bourbon-Vanilla

Pianki Bourbon-Vanilla
Bourbon-Vanilla Marshmallows to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 64 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz fasolki wanilii, sól, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Max i Eli Sussman 's S' mores with Maple-Bourbon Marshmallows, George Caramelin: czekoladowe babeczki cynamonowe z lukrem waniliowym, sosem Bourbon Caramel i kandyzowanymi orzechami pekan, oraz Klasyczne Pianki Waniliowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą małego, ostrego noża podzielić ziarenka wanilii wzdłuż i zeskrobać nasiona do małej miseczki. Zarezerwuj strąki fasoli waniliowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przenieść około jednej trzeciej nasion do drugiej małej miseczki i dodać 1 łyżkę cukru cukierniczego. Za pomocą moździerza lub tylnej części łyżki, funt i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać pozostały cukier i wymieszać do połączenia. Przykryć i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Czy z wyprzedzeniem: cukier waniliowy można wytwarzać z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez czas nieokreślony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
4
Dodaj bourbon do pozostałych nasion wanilii i ubijaj, aby rozproszyć nasiona. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Szczotkuj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia olejem roślinnym. Używając małego Sitka o drobnych oczkach, obficie odkurz patelnię cukrem waniliowym, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SitoSito
6
Umieść 1/2 szklanki wody w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Posyp żelatynę do miski i krótko zamieszaj, aby upewnić się, że cała żelatyna ma kontakt z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Niech zmiękcz podczas dokonywania syrop cukrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
9
W ciężkim rondlu 3-do 4-quart, połączyć cukier granulowany, syrop kukurydziany, sól i 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Umieścić na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
11
Dodaj zeskrobane strąki fasoli wanilii do garnka, a następnie włóż termometr cukierkowy do wrzącego syropu cukrowego i kontynuuj gotowanie (mieszanina może się spienić, więc w razie potrzeby lekko obniżyć temperaturę), bez mieszania, aż termometr zarejestruje 116° (etap miękkiej piłki).
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
12
Wyjmij rondel z ognia i odstaw na krótko, aż pęcherzyki lekko się rozproszą. Używając szczypiec, ostrożnie usuń strąki fasoli wanilii i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzczypceSzczypce
13
Mikser z małą prędkością wlać gorący syrop cukrowy do zmiękczonej żelatyny w cienkim strumieniu po bokach miski. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż pianka będzie bardzo gruba i utworzy grubą wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Ubić mieszankę nasion bourbon–vanilla, aby rozproszyć nasiona, następnie dodać do prawoślazu i ubić do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
Zeskrobać piankę na przygotowaną patelnię (będzie bardzo lepka) i za pomocą mokrych opuszków palców równomiernie rozprowadzić i wygładzić wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Odstawić, odsłonięte w temperaturze pokojowej, aż powierzchnia nie jest już lepki i można delikatnie odciągnąć prawoślazu z boków patelni opuszkami palców, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Odkurz deskę do krojenia cukrem waniliowym. Użyj gumowej szpatułki, aby wyciągnąć boki pianki z krawędzi patelni (użyj szpatułki, aby poluzować piankę z dna patelni, jeśli to konieczne) i odwróć na deskę do krojenia. Wierzch polać cukrem waniliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
18
Posmaruj długi cienki nóż lub nóż szefa kuchni olejem roślinnym i pyłem z cukrem waniliowym, aby zapobiec przywieraniu; Kontynuuj Odkurzanie noża w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier WaniliowyCukier Waniliowy
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
19
Pokrój wzdłuż na 8 pasków, następnie poprzecznie na ósemki, tworząc łącznie 64 kwadraty. (W przypadku większych pianek pokrój wzdłuż na 6 pasków, następnie poprzecznie na szóstki, tworząc łącznie 36 kwadratów.) Nakładać pianki, pojedynczo, w cukrze cukierniczym, za pomocą szczotki do ciast, aby usunąć nadmiar. DO AHEAD: pianki można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
PiankiPianki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Papier WoskowanyPapier Woskowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje64
Ocena Zdrowia0
Magazyn