Pięcioziarnisty Chleb Szybki
Pięcioziarnisty szybki chleb może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka soli, staromodny owies, maślanka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pięcioziarnisty Chleb Szybki, Chleb Trzy Ziarna, oraz Chleb Siedmioziarnisty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. nasmaruj blachę ciasteczkową skróceniem lub sprayem do gotowania. Rezerwa 1 łyżka płatków.
W dużej misce wymieszaj pozostałe płatki, mąki, brązowy cukier, sodę oczyszczoną, śmietanę z kamienia nazębnego i sól.
Pokrój w maśle, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż mieszanina będzie wyglądać jak okruchy kursu. Wymieszać z rodzynkami.
W małej misce ubić jajko i maślankę trzepaczką drucianą, aż dobrze się wymieszają. Rezerwa 1 łyżka mieszanki maślanki. Pozostałą maślankę wymieszać z suchymi składnikami, mieszając do momentu zwilżenia mieszanki. Na posmarowanej mąką powierzchni zagniataj ciasto 5 lub 6 razy, aż ciasto zostanie połączone i utrzyma się razem.
Na arkuszu ciastek, kształt i naciśnij ciasto do 7-calowej rundy.
Wyciąć duże X, 1/4 cala głębokości, na wierzch ciasta, za pomocą ostrego noża.
Wierzch ciasta wymieszać z maślanką reserved; posypać płatkami reserved.
Piec 30 do 35 minut lub do góry jest złoty kolor i bochenek brzmi puste po dotknięciu. Lekko ostudzić przed podaniem.