Philly Dutch-style Funnel Cakes
Filadelfijskie ciasta lejkowe w stylu holenderskim mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, masło, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj County Fair Funnel Cakes-możesz zrobić ciastka funnel, tak jak wykupisz, Torty Lejkowe, oraz Torty Lejkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce i ubić razem. Stopniowo ubijaj mleko, następnie jajko i wanilię, a na koniec cukier i stopione masło.
Rozgrzać olej w dużym, ciężkim garnku na dużym ogniu do 350 stopni F.
Wlać tyle ciasta, ile pasuje do lejka, trzymając palec u podstawy lejka, aby go zapuścić. Połóż lejek na gorącym oleju, zwolnij palec, aby rozpocząć strumień ciasta, i poruszaj lejkiem ruchem okrężnym, aby utworzyć spiralny kształt. Użyj około 1/2 ciasto szklanki na ciasto lejka, lub mniej lub bardziej do własnych upodobań. Smażyć 2 do 3 minut, aż złoty kolor będzie złoty i lekko nadmuchany, odwracając się, gdy 1 strona będzie złota.
Wyjąć z oleju i położyć na talerzu wyłożonym 2 warstwami ręczników papierowych. Natychmiast wymieszać z dobrym rozsypaniem cukru pudru. Powtarzaj, aż nie pozostanie żadne ciasto.