Pełnoziarnisty chleb Pita to bezmleczny i wegetariański chleb. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 24 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 7G tłuszczu i w sumie 280 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Mieszanka aktywnych drożdży, miodu, ciepłej wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 81%, to danie jest ogromne. Spróbuj Pełnoziarnisty Chleb Pita, Pełnoziarnisty Chleb Pita, oraz Chleb Pita Pszenny (Kieszenie) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
W dużej misce rozpuść drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Dodaj olej, sól 3 szklanki mąki pełnoziarnistej i pozostałą wodę. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj tyle mąki pełnoziarnistej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Pszenna
Ciasto
Woda
Sól
Olej Do Smażenia
4
Obróć na powierzchnię posypaną mąką uniwersalną; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
5
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1-1/2 godziny.