Pełnoziarnisty Chleb Pita
Pełnoziarnisty chleb Pita to bezmleczny i wegetariański chleb. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 24 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 7G tłuszczu i w sumie 280 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Mieszanka aktywnych drożdży, miodu, ciepłej wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 81%, to danie jest ogromne. Spróbuj Pełnoziarnisty Chleb Pita, Pełnoziarnisty Chleb Pita, oraz Chleb Pita Pszenny (Kieszenie) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Dodaj miód; odstawić na 5 minut.
Dodaj olej, sól 3 szklanki mąki pełnoziarnistej i pozostałą wodę. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj tyle mąki pełnoziarnistej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obróć na powierzchnię posypaną mąką uniwersalną; ugniataj, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 1-1/2 godziny.
Uderz ciasto; odstaw na 10 minut. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel ciasto na 12 części. Uformuj każdą kulkę. Ugniataj każdą kulkę przez 1 minutę. Przykryj i odstaw na 20 minut.
Nasmaruj blachy do pieczenia i posyp mąką kukurydzianą.
Rzuć każdą piłkę do 8 cali. koło.
Ułóż na przygotowanych blachach do pieczenia. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 475° przez 8-10 minut lub do zrumienienia.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły. Aby podać, przeciąć na pół i rozłupać. Rzeczy z wybranymi nadzieniami.