Pełnoziarniste Pesto Pizza Ze Świeżą Rukolą I Parmezanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pełnoziarnistej pizzy Pesto ze świeżą rukolą i parmezanem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 695 kalorii. 54 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz parmezan, płatki pieprzu i papryki, ser mozzarella o niskiej wilgotności i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj Zdrowa Pizza pełnoziarnista z pesto z rukoli pietruszki, LUDZIE OD PIZZY!!! Tym razem w menu? Kurczak, rukola i parmezan na suszonym Pesto pomidorowym, oraz Rukola Pesto Pszenica Jagody Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj ciasto do pizzy z 6 do 18 godzin wcześniej i pozwól mu odpocząć. Możesz zastąpić białą mąkę pełnoziarnistą lub mąkę z pełnoziarnistego ciasta mąką pełnoziarnistą i / lub mąkę z pełnoziarnistego ciasta mąką uniwersalną.Rozgrzej piekarnik do 500 stopni. Nasmaruj 12-calową żeliwną patelnię oliwą z oliwek. Lekko odkurzyć ręce mąką i złożyć ciasto na kilka razy, a następnie podzielić ciasto na pół.
Umieść połowę ciasta na patelni i delikatnie rozprowadzić go na powierzchni patelni i po bokach. Staraj się nie łamać ciasta, ale rozłóż je tak równomiernie i cienko, jak to możliwe.
Posmaruj oliwą z oliwek.Ciasto polać połową sosu, równomiernie rozprowadzić.
Posypać posiekaną konserwowaną cytrynę lub sól cytrynową na brzegach, jeśli jest używana. Wierzch z połową startej mozzarelli.
Piec około 10 minut, aż ser będzie bulgotał na wierzchu.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do deski do krojenia za pomocą dużej szpatułki. Daj jej kilka minut na odpoczynek, a następnie top z rukolą, świeżymi wiórkami parmezanu i dużą posypką soku z cytryny. Pokrój i podawaj z płatkami czerwonej papryki i czarnym pieprzem z boku.