Pełnoziarniste Bezglutenowe Ciasteczka Owsiane

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać pełnoziarniste bezglutenowe ciasteczka owsiane spróbować. Ten przepis służy 48 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 79 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, mielonego lnu, mąki owsianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Malina Molten Lava Cakes (bez ziarna, bezglutenowe, bezmleczne, paleo-friendly, 100% pełnoziarniste), Ciasteczka Czekoladowe (Bez Ziarna, Bez Glutenu, Paleo, Primal), oraz Thumbprint Cookies (Grain Free, Paleo, Primal, Gluten Free, Gaps) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 163°. Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem. Odstawić.
W średniej misce wymieszać mąkę sorgo, mąkę owsianą, mielony len, sól, proszek do pieczenia, mielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową i mielone goździki. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć masło i cukry. Krem na średniej prędkości, aż utworzy się gęsta pasta, około 2 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki i dno miski.
Dodaj jajko i wanilię. Włącz mikser do średniej prędkości i mieszaj do lekkiego i puszystego, około 1 minuty. Stop mixer. Zeskrobać dno i bok miksera.
Wymieszać przez 1 dodatkową minutę. Stop mixer.
Dodać ubijane suche składniki i owies.
Wymieszać do uzyskania gęstego ciasta, około 1 minuty. Wyłącz mikser.
Dodaj chipsy czekoladowe. Włącz mikser na niski.
Wymieszać do połączenia, około 30 sekund.
Używając miary łyżki, upuść czubate łyżki ciasta na przygotowaną blachę do pieczenia, 24 na arkusz. Lekko naciśnij ciasto z dłoni na dłoni, ale nie spłaszczyć ciasteczka.
Piec 1 tacę na raz, aż złoty kolor, o 20 protokół. Ostudzić przez pięć minut na patelni do pieczenia.
Przenieś pliki cookie do stojaka drucianego, aby całkowicie ostygnąć. Powtórz, pieczenie drugiej partii na chłodnej blasze do pieczenia, aż całe ciasto jest używane. Przechowywać schłodzone ciasteczka w szczelnym pojemniku do 1 tygodnia.