Pesto z łososia pieczonego Stephan
Pesto z pieczonego łososia Stephan może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 722 kalorie, 50g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na $7.29 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cytryn, pesto, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Pesto z łososia pieczonego Stephan, Czas na drinka: Stephan ' s Sour, oraz Kanapki Z Pieczonym Pomidorem-Pesto.
Instrukcje
Lekko posmaruj patelnię do pieczenia wystarczająco dużą, aby pomieścić rybę.
Włożyć łososia do skórki na patelni. Przejedź palcem po ciele, aby upewnić się, że wszystkie kości zostały usunięte. Użyj szczypiec, aby wyciągnąć wszystkie, które pozostały. Wycisnąć sok z jednej cytryny i białego wina nad rybą. Marynować 15 minut.
Wierzchnią stronę ryby pokryć grubą warstwą pesto. Powinien mieć grubość od 1/8 do 1/4 cala i pokrywać powierzchnię ryby.
Umieść ryby pod brojlerem o dziewięć cali od źródła ciepła. Dusić przez 8 do 10 minut na cal grubości, lub do płatków rybnych i miąższ jest nieprzezroczysty. Pesto powinno uformować mocno rumianą skórkę.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na kilka minut. Wyciśnij połowę drugiej cytryny na rybę. Pozostałą cytrynę pokroić w cienkie plasterki.
Umieść plasterki cytryny na poszczególnych porcjach lub ułóż na całej stronie, jeśli podasz je do stołu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.