Pesto Szpinakowe Fusilli
Fusilli ze szpinakiem Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 583 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Fusilli Z Pesto Szpinakowo-Orzechowym, Fusilli z pesto z grochu i wędzoną mozzarellą, oraz Fusilli ze szparagami-miętowe Pesto.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami pakietu lub aż al dente. Tymczasem, zrobić pesto.
Połowę szpinaku i wszystkie orzeszki piniowe i czosnek umieścić w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza. Pulse, skrobanie po bokach miski gumową szpatułką w razie potrzeby, aż grubo posiekane, około 10 (1-sekundowy) impulsów. Zeskrobać boki miski.
Dodać pozostały szpinak i pulsować, aż grubo posiekane, około 20 (1-sekund) impulsów, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Dodaj odmierzony parmezan, skórkę z cytryny i sok, odmierzoną sól i odmierzony pieprz i proces aż do połączenia, o 30 sekund. Zeskrobać boki miski.Przy włączonym silniku powoli wlewaj olej i przetwarzaj, aż utworzy się gładka pasta, około 30 sekund; odstaw pesto na bok w robocie kuchennym.Gdy makaron jest gotowy, należy zarezerwować 1/2 szklanki wody do gotowania, następnie odcedzić makaron i zwrócić go do garnka.
Umieść garnek na małym ogniu, dodaj pesto i 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania i wymieszaj, aby połączyć. Gotować, od czasu do czasu mieszając, aż makaron będzie dobrze pokryty, dodając więcej wody z makaronu, aby osiągnąć pożądaną konsystencję. Do smaku, doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby i podawać z parmezanem na boku.