Pesto-marynowany bas w paski z ciepłymi pomidorami
Pesto-marynowany bas w paski z ciepłymi pomidorami jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 15 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 72 kalorie. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jeśli masz bas w paski, wino, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Azjatycki Marynowany Bas W Paski, Bas w paski z pomidorami, kukurydzą i bazylią, oraz Cały pieczony bas w paski z pomidorami i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać składniki marynaty.
Umieścić filety na patelni i łyżką marynaty na filety. Pozostaw rybę do marynowania w temperaturze pokojowej przez około 20 minut podczas podgrzewania grilla.
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°) i rozgrzej patelnię grillową.
Za pomocą szpatułki przenieść filety z patelni prześcieradła bezpośrednio do grilla i wyrzucić resztki marynaty pozostawione na patelni prześcieradła. Ułóż pomidory na patelni grillowej w jednej warstwie i grilluj ryby i pomidory na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką zamkniętą tak bardzo, jak to możliwe, aż ryba będzie po prostu nieprzezroczysta w środku, a pomidory będą ciepłe i zapadną się, około 6 minut, obracając pomidory raz lub dwa razy. Nie obracaj ryby.
Wyjąć z grilla i podawać filety ciepłe z pomidorami.