Perskie "Kulki Macy" z ciecierzycą i kurczakiem (Gondi)

Perskie "Kulki Macy" z ciecierzycą i kurczakiem (Gondi) to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 29g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka bulionu warzywnego, oleju z pestek winogron, limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rosół z kulkami Macy, Wiosenny rosół z kulkami Macy, oraz Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby kulki Macy, puree cebulę w robocie kuchennym.
Przełożyć do dużej miski i ubić jajko, czosnek, kardamon, kurkumę, olej, 2 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu.
Wymieszaj mąkę z ciecierzycy i kurczaka, aby utworzyć gęstą pastę. Przykryj i przechowuj ciasto w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 24 godzin, aby się uformować.
Zwilżyć ręce zimną wodą i oderwać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego.
Zwiń je w gładkie kulki, aby uzyskać w sumie 30 kulek.
W dużym garnku przynieś 12 filiżanek i 2 łyżeczki soli morskiej do szybkiego wrzenia. Ostrożnie wrzucić pierogi do wywaru. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut bez otwierania garnka. Kiedy gondi będzie gotowy, będzie twardy w centrum.
Usuń je łyżką szczelinową. Wywar do gotowania może być przecedzony i użyty do bulionu zupowego lub zarezerwowany do innego użytku.
W drugim stockpot, połączyć 8 filiżanek zapasów, marchew, i ciecierzyca i doprowadzić do wrzenia. Kilka razy przebić limonki widelcem i dodać je do wywaru wraz z moczącą się wodą. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 15 minut.
Dodać zioła i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać sok z cytryny tuż przed podaniem. Gondi podzielić między miski zupy, kadzi bulionu na wierzchu, i podawać.
Użyj 1 (14-uncja) pakiet firm tofu zamiast kurczaka.
Odcedzić i dobrze nacisnąć tofu, a następnie pulsować w robocie kuchennym, aż grubo zmielone do konsystencji mielonego mięsa.
Pierwsza książka kucharska Louisy Shafia, Lucid Food: Cooking for an Eco-Conscious Life, została nominowana do nagrody IACP. Gotowała w renomowanych restauracjach w Nowym Jorku i San Francisco, w tym Aquavit, Pure Food and Wine i Millennium. Jej przepisy pojawiły się w New York magazine, Yoga Journal, Food Network Magazine, a każdy dzień z Rachael Ray. Poszukaj Louisy na kanale kulinarnym Taste in Translation i odwiedź ją na www.lucidfood.com.