Perfect Flat Iron Steak

Perfect Flat Iron Steak
Perfect Flat Iron Steak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 328 kalorii, 29g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.25 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 28 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, mielony pieprz, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Podobne przepisy to Stek Z Płaskiego Żelaza Z Suchym Rub, Mojo Flat Iron Steak, oraz Marynowany Stek Z Płaskiego Żelaza.

Instrukcje

1
Umieść stek w dużej zamykanej torbie. W małej misce wymieszać razem oliwę z oliwek, czosnek, pietruszka, rozmaryn, szczypiorek, Cabernet, sól, pieprz i musztarda w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Polej stek w torbie. Wycisnąć jak najwięcej powietrza i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu. Smażyć stek na gorącej patelni przez 3 do 4 minut z każdej strony, lub do pożądanego stopnia doneness. Wyrzucić marynatę. Steki te najlepiej smakują w średnio rzadkich. Odstawić na około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 28 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn