Perciatelli z krewetkami i bułką tartą czosnkową

Perciatelli z krewetkami i bułką tartą czosnkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 295 kalorii, 21g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą zrobioną z chleba, oliwy z oliwek, ząbków czosnku i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Perciatelli z cukinią i bułką tartą, Małże z czosnkiem i bułką tartą, oraz Linguine Z Czosnkiem I Bułką Tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj bułkę tartą i połowę czosnku; smażyć, aż okruchy będą złote i chrupiące, o 10 protokół.
Przenieść do średniej miski.
Krewetki posypać solą i pieprzem.
Podgrzać pozostałe 5 łyżki oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i pozostały czosnek na patelni; sauté aż krewetki są po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 3 minuty. Wymieszać 1/4 szklanki natki pietruszki, kaparów i skórki cytryny.
Dodać ugotowany makaron i 1/2 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania makaronu.
Wymieszać w 1 szklance bułki tartej czosnku, dodając więcej wody do gotowania makaronu, jeśli suche. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać pozostałą bułką tartą czosnkową i natką pietruszki.