Pepitas kandyzowane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kandyzowanych pepitas. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, papryka, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pikantne Kandyzowane Pepitas, Pumpkin Spiced Candidated Pepitas, oraz Placek Dyniowy Ze Skórką Grahama I Kandyzowanymi Pepitami.
Instrukcje
W 8 - do 10-calowej patelni na średnim ogniu, roztopić masło. Wymieszaj łuszczone surowe pestki dyni (pepitas), kminek, zmielony cynamon, paprykę, cayenne i sól. Stale mieszać, aż nasiona dyni są lekko rumiane, około 2 minut. Wymieszać miód i nadal mieszać przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia i rozprowadzić w jednej warstwie na płycie.
Ostudzić, aż nie będzie już lepki, 12 do 15 minut. Zużyć natychmiast lub przechowywać szczelnie do 3 dni.