Pepita Crusted Pacific Halibut z cilantro Serrano Cream

Pepita Crusted Pacific Halibut z cilantro Serrano Cream
Pepita Crusted Pacific Halibut z Cilantro Serrano Cream może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis pescatarian serwuje 4 i kosztuje 6,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 590 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, szalotkę, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól morską można śledzić to danie główne z Brownies Z Malinową Solą Morską jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powie, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 17 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 75% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Halibut Pacyficzny Z Tymiankiem I Sezamem, Alaskan Halibut Ceviche z kolendrą-serrano "chimichurri", Cu, oraz Płatek kukurydziany-Halibut z Chile-kolendra Aioli.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wszystkie strony halibuta doprawić 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu. W płytkim naczyniu połączyć mąkę z pozostałą solą i pieprzem. W drugim płytkim naczyniu dodać jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
HalibutHalibut
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Dodać pepitas do trzeciego płytkiego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
4
W mące rozwałkować filet z halibuta, wytrząsając nadmiar. Zanurz tylko 1 stronę fileta w ubitych jajach, a następnie w pepitas, naciskając delikatnie, aby uzyskać równomierne pokrycie. Ułożyć na talerzu, od strony nasion do góry i powtórzyć z pozostałym halibutem. Przykryć luźno i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Nasiona DyniNasiona Dyni
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
5
Podczas gdy ryba odpoczywa, przygotuj krem kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Rozgrzej patelnię nonstick na średnim ogniu i dodaj olej rzepakowy. Gdy olej jest gorący, dodaj rybę, pepitę w dół i gotuj na złoty kolor, około 2 minut. Odwróć, a następnie delikatnie przenieś je na blachę do pieczenia wyposażoną w stojak.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Piec w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna 145 Stopni F zarejestruje się na termometrze natychmiastowym odczytu, około 6 do 7 minut. Ułożyć na talerzach, polać kremem z kolendry i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Dodać szalotkę i pieprz serrano i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
11
Dodać pół na pół i kolendrę i doprowadzić do niskiego na wolnym ogniu. Mieszaj często, aż zmniejszy się o połowę, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
12
Zdejmij z ognia, wymieszaj sok z limonki i sól i zmiksuj blenderem do uzyskania gładkości, ogrzej lub delikatnie podgrzej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut może być sparowany z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z nich jest Don Rodolfo Pinot Grigio. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Don Rodolfo Pinot Grigio
Don Rodolfo Pinot Grigio
Don Rodolfo ręcznie wykonany Pinot Grigio ujawnia orzeźwiające cytrusy i nektarynę, z błyskiem kwasowości i pikantnym wykończeniem.Ten Pinot Grigio świetnie pasuje do każdego rodzaju lżejszego posiłku, takiego jak świeże warzywa, surowe ryby, a nawet cieszyć się nim samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 17 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn