Pepita Crusted Pacific Halibut z cilantro Serrano Cream
Pepita Crusted Pacific Halibut z Cilantro Serrano Cream może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis pescatarian serwuje 4 i kosztuje 6,66 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 590 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, szalotkę, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sól morską można śledzić to danie główne z Brownies Z Malinową Solą Morską jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 8 powie, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 17 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 75% to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Halibut Pacyficzny Z Tymiankiem I Sezamem, Alaskan Halibut Ceviche z kolendrą-serrano "chimichurri", Cu, oraz Płatek kukurydziany-Halibut z Chile-kolendra Aioli.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wszystkie strony halibuta doprawić 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu. W płytkim naczyniu połączyć mąkę z pozostałą solą i pieprzem. W drugim płytkim naczyniu dodać jajka.
Dodać pepitas do trzeciego płytkiego naczynia.
W mące rozwałkować filet z halibuta, wytrząsając nadmiar. Zanurz tylko 1 stronę fileta w ubitych jajach, a następnie w pepitas, naciskając delikatnie, aby uzyskać równomierne pokrycie. Ułożyć na talerzu, od strony nasion do góry i powtórzyć z pozostałym halibutem. Przykryć luźno i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Podczas gdy ryba odpoczywa, przygotuj krem kolendry.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Rozgrzej patelnię nonstick na średnim ogniu i dodaj olej rzepakowy. Gdy olej jest gorący, dodaj rybę, pepitę w dół i gotuj na złoty kolor, około 2 minut. Odwróć, a następnie delikatnie przenieś je na blachę do pieczenia wyposażoną w stojak.
Piec w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna 145 Stopni F zarejestruje się na termometrze natychmiastowym odczytu, około 6 do 7 minut. Ułożyć na talerzach, polać kremem z kolendry i podawać.
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i pieprz serrano i smażyć przez 1 minutę.
Dodać pół na pół i kolendrę i doprowadzić do niskiego na wolnym ogniu. Mieszaj często, aż zmniejszy się o połowę, około 6 do 8 minut.
Zdejmij z ognia, wymieszaj sok z limonki i sól i zmiksuj blenderem do uzyskania gładkości, ogrzej lub delikatnie podgrzej przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut może być sparowany z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z nich jest Don Rodolfo Pinot Grigio. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Don Rodolfo Pinot Grigio
Don Rodolfo ręcznie wykonany Pinot Grigio ujawnia orzeźwiające cytrusy i nektarynę, z błyskiem kwasowości i pikantnym wykończeniem.Ten Pinot Grigio świetnie pasuje do każdego rodzaju lżejszego posiłku, takiego jak świeże warzywa, surowe ryby, a nawet cieszyć się nim samodzielnie.