Penne z żółtą papryką i pomidorami
Penne z żółtą papryką i pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 716 kalorii, 30g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, oliwa z oliwek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czerwona Cykoria, Pomidory Koktajlowe I Żółta Papryka, Sałatka Z Soczewicy Z Marchewką, Żółtymi Pomidorami I Papryką, oraz Szpinak, papryka i pomidory koktajlowe z Penne Rigate dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać czosnek i gotować na małym ogniu, aż złoty, o 2 protokół.
Dodać paprykę i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Dodać pomidory i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Gotować penne w dużym garnku wrzącej osolonej wody, mieszając od czasu do czasu, aż al dente.
Odcedzić penne i zwrócić go do garnka.
Dodać sos do makaronu wraz z pozostałym 1/2 łyżki oliwy z oliwek i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do rozgrzanej miski.
Podawać od razu, przekazując ser osobno.
Zalecenie wina: słodka żółta papryka i cierpki sos pomidorowy w tym prostym daniu z makaronem wymagają kontrastu ostrej bieli z jakimś ziołowym charakterem. Rozważ California Sauvignon Blanc, takie jak Groth 1997 lub Silverado 1997.