Penne z wołowiną i rukolą
Potrzebujesz danie główne bez nabiału? Penne z wołowiną i rukolą może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,83 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 14g tłuszczu i w sumie 386 kalorii. 36 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści bazylii, makaronu penne, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 83%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Penne z Pesto z Rukolanu i orzecha włoskiego, Ostre Chili i rukola Penne, oraz Penne z kiełbasą, szpinakiem i rukolą.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Dopraw stek solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, ziołami prowansalskimi i mielonym czosnkiem. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Gotuj stek około 7 minut z każdej strony.
Wyjmij mięso z patelni i odstaw na 5 minut. Cienko pokrój stek. Odłóż na bok.
W międzyczasie zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj do miękkości, ale nadal jędrny, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Odcedź makaron, rezerwując 1/4 szklanki wody z makaronu.
W małej misce wymieszaj ocet balsamiczny, musztardę Dijon, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, świeże zioła i 3/4 szklanki oliwy z oliwek. W dużej misce wrzuć makaron z połową sosu sałatkowego i zarezerwowaną wodą z makaronu.
Dodaj rukolę i stek, więcej dressingu i dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, w razie potrzeby. Rzuć, spakuj się na piknik lub podawaj.