Penne z wołowiną i rukolą

Penne z wołowiną i rukolą
Potrzebujesz danie główne bez nabiału? Penne z wołowiną i rukolą może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,83 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 20g białka, 14g tłuszczu i w sumie 386 kalorii. 36 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści bazylii, makaronu penne, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 83%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Penne z Pesto z Rukolanu i orzecha włoskiego, Ostre Chili i rukola Penne, oraz Penne z kiełbasą, szpinakiem i rukolą.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Dopraw stek solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, ziołami prowansalskimi i mielonym czosnkiem. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Gotuj stek około 7 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wyjmij mięso z patelni i odstaw na 5 minut. Cienko pokrój stek. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
W międzyczasie zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj makaron i gotuj do miękkości, ale nadal jędrny, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
6
Odcedź makaron, rezerwując 1/4 szklanki wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
7
W małej misce wymieszaj ocet balsamiczny, musztardę Dijon, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, świeże zioła i 3/4 szklanki oliwy z oliwek. W dużej misce wrzuć makaron z połową sosu sałatkowego i zarezerwowaną wodą z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
świeże Ziołaświeże Zioła
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj rukolę i stek, więcej dressingu i dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, w razie potrzeby. Rzuć, spakuj się na piknik lub podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn